'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

KEUKENWARENHUIS.NL IS TROTSE SPONSOR VAN DE DAKAR

Keukenwarenhuis.nl sponsort Tim Coronel sinds 1994, nu zijn wij er nog steeds bij, tijdens de Dakar Rally 2015. Nieuw sinds vorig jaar is de sponsoring van de meest talentvolle motorrijder Robert van Pelt. Robert van Pelt reed in januari 2013 als jongste deelnemer ooit de Dakar Rally volledig uit. Deze Rally is een van de grootste, zwaarste maar ook langst rally’s ter wereld.

“DE DOOD IN DE OGEN GEKEKEN”

Vorig jaar wist Robert van Pelt nog het kist klassement te winnen, dit jaar liep het heel anders af! Temperaturen van meer dan 50 graden Celsius hebben Robert van Pelt tot opgave gedwongen in de tweede etappe van de Dakar 2015. De jonge Ridderkerker stond urenlang zonder water in de brandende zon en moest per helikopter worden afgevoerd met ernstige uitdrogings- en oververhittingsverschijnselen. “Het was doodeng. Ik was echt bang dat ik het niet zou redden.” Robert van Pelt is weer thuis in Ridderkerk. Op de eerste dag dat hij mocht vliegen van de artsen van de Dakar-organisatie nam hij het vliegtuig richting Nederland. Inmiddels is Robert voldoende hersteld om aanstaande zaterdag u persoonlijk zijn verhaal te vertellen.

TIM EN TOM CORONEL: “TOT HET BITTERE EIND”

Tim had zich deze editie van de Dakar Rally geheel anders voorgesteld. De tweede etappe van Villa Carlos Paz naar San Juan is uitgelopen op een waar slagveld. Terwijl de motoren vanwege de enorme hitte en gevaarlijke situaties uit de etappe werden gehaald moesten de auto’s gewoon de 518 kilometer lange etappe uitrijden. Tegen het einde van de etappe kreeg Tim problemen met de buggy en de zware omstandigheden wat resulteerde in een lange nacht op de proef, en uiteindelijk moest Tim uitvallen. Zijn tweelingbroer Tom daarentegen heeft de finish van Dakar Rally van 2015 succesvol gehaald. Tom heeft meerdere malen een nacht in de woestijn doorgebracht, maar bleef volhouden. Tom weet het nog niet voor volgend jaar, maar Tim zou Tim niet zijn als hij de teleurstelling niet kon omzetten in positiviteit. Dakar 2016 staat dan ook al weer op het programma.

BIOGRAFIE TIM CORONEL

Bij Tim ‘Alfa’ Coronel is de liefde voor de autosport er met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Tom Coronel sr., gaf zijn tweelingzoons Tim en Tom uit liefde voor de racerij zijn zoons de tweede namen Alfa en Romeo. De racecarrière van Tim begon in 1994 toen hij voor Citroën AX meteen met als allereerste (hoofd) sponsor Hans Verkerk Keukens/Keukenwarenhuis.nl, het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen.
Na deze overwinning waagde hij de overstap naar de formule wagens in de Europese Formule Opel kampioenschappen. Twee jaar eindigde hij in de subtop waarna hij besloot het in de Duitse Formule 3 te proberen. Wegens financiële omstandigheden moest Tim het kampioenschap halverwege het seizoen verlaten, waarna Tim een succesvolle carrière in de tourwagens begon.

In 1998 debuteert Tim voor Mitsubishi in de DTCC. Na enkele jaren hard werken en in de middenmoot gereden te hebben betaalt het harde werken zich, met een knappe zesde plaats in het eindklassement, in 1999 voor het eerst uit. Hierna volgen een aantal succesvolle jaren voor Tim, die in 2000 beslag weet te leggen op de derde plaats in het eindklassement van de DTCC Mitsubishi. Het jaar 2003 wordt hét jaar voor Tim Coronel wanneer hij zowel de European als de Dutch Alfa GTA Challenge weet te winnen. Voorts is Tim in 2005 de sterkste in de Porsche GT3 Cup Challenge en neemt hij sinds 2007 deel aan de beruchte Dakar-Rally.

Tim coronel dakar 2011Tevens exploiteren zij samen een aantal kartbanen in Nederland onder de naam Coronel Kartracing, alwaar Hans Verkerk Keukens/Keukenwarenhuis.nl nauw bij betrokken is geweest.

VERHAAL VAN ROBERT VAN PELT

DE JONGSTE DAKAR FINISHER ALLER TIJDEN!

REGIO – Robert van Pelt stapt op Nieuwjaarsdag op het vliegtuig naar Buenos Aires. De 20-jarige motorcrosser neemt daar deel aan de Dakar Rally. Van Pelt wil dit jaar eerste worden in zijn klasse.

Robert van Pelt reed in januari 2013 als jongste deelnemer ooit de Dakar Rally uit. Het is ‘de Tour de France voor de rallysport’, zoals de inwoner van Rijsoord het omschrijft.
De rally werd vroeger gehouden in Noord-Afrika. In verband met de veiligheid is de organisatie de laatste jaren uitgeweken naar Argentinië en Chili. Dit jaar voert de route ook door Bolivia.
Sinds de finish in januari heeft het jaar voor Robert van Pelt in het teken gestaan van de voorbereiding voor de editie van 2014. “In februari en maart zijn we plannen gaan maken voor de nieuwe motor. Daarna ben ik begonnen met het opbouwen van mijn conditie door mee te doen met enduro en cross-wedstrijden. In mei en juni is de motor in orde gemaakt. Daarna heb ik als voorbereiding rallys gereden”, vertelt Van Pelt.

ZWAAR

Vorig jaar heeft Robert van Pelt geleerd dat de deelname aan de aan de rally met zijn honderden kilometers lange etappes vooral mentaal zwaar is. “Technisch hoef je niet bijzonder sterk te zijn, omdat maar zestig procent van de route uit proeven bestaat. Bovendien gaat het rijden in de duinen Nederlanders goed af, omdat wij gewend zijn aan het crossen in het zand. Maar het zijn vooral de lengtes van de dagen. Daar moet je heel sterk voor zijn.” Ook de hoogte van het Andesgebergte en de extreme wisselingen van temperatuur zijn dingen waar hij voor het eerst mee te maken kreeg. “Ik zit nu al aan de hoogtepillen. Ook train ik met een masker op, zodat ik minder lucht binnen krijg, zoals op grote hoogte. Dat stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen.”
Als de Dakar Rally op 18 januari in het Chileense Valparaiso finisht, hoopt Robert van Pelt de winnaar te zijn bij de kistrijders. “Dat is wat het team van mij verwacht en wat ik ook van mezelf verwacht.”

GEVAAR

De rally is niet zonder gevaar. Elk jaar vallen er doden. Soms onder de deelnemers, soms onder de toeschouwers. “Zelf heb ik ook mensen zien verongelukken. Daar word je zo hard van. Zelf ben ik niet bang voor de dood. Helemaal niet.”
Van Pelt maakte mee dat een deelnemer die zelf foutloos reed, werd doodgereden door een politieauto die het parcours overstak om een stuk van de route af te snijden. Het zou hem ook kunnen overkomen. “Maar verder denk ik dat ik de hele wereld aan kan.”

→ Boek nu alvast uw showroom bezoek !

Z

60-JARIG Zelfstandig Familie BEDRIJF MET DE GROOTSTE SHOWROOMS VAN NEDERLAND

Z

ONTZORGDE JUBILEUM KEUKENDEALS, EN ALLES helder IN DE SHOWROOM GEPRIJSD!

Z

1000 KEUKENS DIRECT UIT VOORRAAD B2C en B2B .......VANDAAG BESTELD MORGEN IN HUIS

WELKOM BIJ DE KEUKENWARENHUIS.NL FAMILIE, VEILIG EN VERTROUWD SHOPPEN!

 • 60-JARIG VOLLEDIG ZELFSTANDIG FAMILIEBEDRIJF

 • BETAALBARE LUXE MET ONTZORGDE KEUKENDEALS

 • APPARATUUR TEGEN ONZE INTERNETPRIJZEN

 • 1000 KEUKENS BINNEN 7 DAGEN LEVERBAAR

 • 12 MAANDEN VOORUIT RESERVEREN MOGELIJK

 • 150 OUTLETKEUKENS UIT VOORRAAD

 • VRIJBLIJVEND ORIËNTEREN EN INSPIREREN

 • ALLES MET FIXED PRIJZEN IN DE SHOWROOM

 • ECHTE BETAALBARE LUXE ZONDER POESPAS

 • KIEZEN EN KOPEN IN 2 STAPPEN

 • LEVERINGEN EN MONTAGE IN HEEL NEDERLAND

 • ADVIES DOOR ERVAREN KEUKENEXPERTS 

GRATIS KEUKEN MAGAZINE

Vraag hier uw gratis keuken magazine aan.
Met de keuze van Irene Schouten!

- Stoere editie met Irene Schouten.
- Per PostNL bij u thuisbezorgd.
- Over de kracht van ons familiebedrijf.
- Lezers aanbiedingen: 27 KeukenDeals

En nog veel meer...

Keukenwarenhuis magazine