'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

UW KEUKEN OPTIMAAL ONDERHOUDEN

Goed voor uw keuken zorgt ervoor dat deze langer meegaat en langer mooi blijft. Neem daarom de volgende onderhouds- en schoonmaakinstructies in acht om de levensduur van de fronten, de kasten, het aanrechtblad en de apparatuur te maximaliseren.

Heeft u nog vragen? Ook dan staan we graag voor u klaar. U kunt altijd contact opnemen met betrekking tot het reinigen en onderhouden van uw keuken en alle bijbehorende onderdelen. Weet u het niet zeker over een product? Bij twijfel beter niet doen, of eventueel testen op een niet zichtbaar deel.

FRONTEN & KASTEN ONDERHOUDEN

FRONTEN & KASTEN SCHOONMAKEN

– Gebruik voor het reinigen van de fronten een schone, vochtige en zachte doek. Gebruik een beetje warm water en een scheutje afwasmiddel. Neem af met schoon water en dep droog. Hoe minder water u kunt gebruiken hoe beter.

– Maak enkel gebruik van milde reinigingsmiddelen. Vermijd alle schoonmaakmiddelen met agressieve ingrediënten, schuurmiddelen en/of zuren. Vermijd tevens het gebruik van schuursponsen. Ook het gebruik van microvezeldoekjes raden wij af – deze kunnen statische energie afgeven waardoor vuil juist wordt aangetrokken, waarna de stofdeeltjes krassen kunnen maken.

– Gebruik voor het reinigen van kasten, legplanken, besteklades en uittrekelementen een licht vochtige doek voorzien van wat vloeibare huishoud- of glasreiniger. Droog naderhand alle onderdelen met een zachte droge doek. Ook hier geldt, hoe minder water hoe beter.

– Hebben uw fronten een (hout)nerf? Volg bij het reinigen dan de richting van de nerf en zorg dat na afloop de nerven goed droog zijn.

– Lakfronten altijd vochtig reinigen met uitsluitend een extreem zachte en schone doek of spons. Zand, stof of andere deeltjes kunnen krassen veroorzaken.

– Vermijd bij lakfronten het gebruik van middelen alcohol, dus ook glasreinigers nooit gebruiken!

– Glazen oppervlakten en fronten enkel schoonmaken met milde reinigingsmiddelen zonder siliconen en/of zuren. Gebruik een zachte doek en vermijd messen, schrapers, schuursponsen en dergelijke.

DAGELIJKS GEBRUIK

– Laat de vaatwasser gesloten uitstomen en wacht met openen tot deze volledig is afgekoeld. Ook na gebruik de vaatwasser altijd volledig dicht doen. Zo voorkomt u op lange termijn schade aan het blad en/of de naastliggende fronten. Leveranciers vergoeden deze gebruikersschade niet.

– Naar beneden lopende vloeistoffen, condenserend vocht of achtergebleven vocht altijd direct afnemen en drogen om vochtschade te voorkomen.

– Schakel bij het koken de afzuigkap in en zorg voor voldoende ventilatie. Voor een optimaal resultaat schakelt u de afzuigkap 15 minuten voor het koken in (om zo de luchtstroom te maximaliseren) en schakelt u deze 15 minuten na het koken weer uit (om zo alle restluchtjes mee te nemen).

– Dep na het reinigen of na gebruik uw fronten en kasten altijd droog. Overmatig vocht dat blijft liggen, ook in naden en kieren, kan zorgen voor onherstelbare vochtschade.

EN VERDER…

– Op de duur zullen ook bij hoogwaardige laklagen er kleine gebruikerskrasjes ontstaan bij de greeplijsten en/of grepen. Deze zijn niet te vermijden op basis van de constructie en inherent aan deze frontsoorten.

– Licht- en zoninval kunnen een inwerking hebben op de fronten en zorgen voor milde kleurverschillen.

– Hout is een levend materiaal en wordt gekenmerkt door natuurlijke variaties in kleur en structuur die per keuken kunnen verschillen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid en temperatuur redelijk stabiel blijven. Grote schommelingen, extreme droogte en/of extreem vocht kunnen het hout laten werken. Schakel bij het koken daarom altijd de afzuigkap aan en zorg voor voldoende ventilatie.

AANRECHTBLAD ONDERHOUDEN

AANRECHTBLAD SCHOONMAKEN

– Voor het schoonmaken van het blad deze afnemen met een mild sopje en een vochtige zachte doek. Droog het blad goed na met een katoenen doek. Gebruik zo min mogelijk water, vooral bij naden, kieren en waar de fronten aansluiten.

– Gebruik enkel milde reinigingsmiddelen. Vermijd alle schoonmaakmiddelen met agressieve ingrediënten, schuurmiddelen en/of zuren.

– Vermijd het gebruik van schuursponsen, staalwol, messen, schrapers en dergelijke.

– Dep na het schoonmaken het blad volledig droog.

– Glazen oppervlakten en aanrechtbladen enkel schoonmaken met milde reinigingsmiddelen zonder siliconen en/of zuren. Gebruik een zachte doek en vermijd messen, schrapers, schuursponsen en dergelijke.

DAGELIJKS GEBRUIK

– Gebruik altijd een snijplank bij het snijden en onderzetters bij hete pannen.

– Neem vlekken direct af om intrekken te voorkomen.

– Dep het blad altijd direct droog.

– Laat de vaatwasser altijd gesloten uitstomen en wacht met openen tot deze volledig is afgekoeld. Ook na gebruik de vaatwasser altijd volledig dicht doen. Zo voorkomt u op lange termijn schade aan het blad en/of de naastliggende fronten. Leveranciers vergoeden deze gebruikersschade niet.

EN VERDER…

– Houten of stenen blad? Impregneer het blad wanneer nodig met een geschikt onderhoudsmiddel.

– Dep na het reinigen of na gebruik uw aanrechtblad altijd droog. Overmatig vocht dat blijft liggen, ook in naden en kieren, kan zorgen voor onherstelbare vochtschade.

– Hout is een levend materiaal en wordt gekenmerkt door natuurlijke variaties in kleur en structuur die per blad kunnen verschillen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid en temperatuur redelijk stabiel blijven. Grote schommelingen, extreme droogte en/of extreem vocht kunnen het houten aanrechtblad laten werken. Schakel bij het koken daarom altijd de afzuigkap aan en zorg voor voldoende ventilatie.

Sifon/Chiffon

– Check regelmatig uw Sifon/Chiffon of deze nog goed vast zit. Dit kan op lange termijn lekkage voorkomen! Ook is het handig om regelmatig te reinigen om verstoppingen tegen te gaan.

KEUKENAPPARATUUR ONDERHOUDEN

KEUKENAPPARATUUR SCHOONMAKEN

– Gebruik milde reinigingsmiddelen en/of middelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de materialen waar uw apparaat van is gemaakt.

– Boen RVS enkel met speciaal RVS-reinigingsmiddel en altijd in de richting van de staalnerf. Zorg voor een schone doek en een schoon oppervlakte, daar stof, zand en andere deeltjes krassen kunnen veroorzaken.

DAGELIJKS GEBRUIK

– Maak de kookplaat na ieder gebruik goed schoon. Ieder klein achterblijvend vuildeel kan bij een volgend gebruik vastbranden.

– Schakel bij het koken de afzuigkap in en zorg voor voldoende ventilatie. Voor een optimaal resultaat schakelt u de afzuigkap 15 minuten voor het koken in (om zo de luchtstroom te maximaliseren) en schakelt u deze 15 minuten na het koken weer uit (om zo alle restluchtjes mee te nemen).

– Na gebruik van de vaatwasser mag deze niet direct worden geopend. Ongeveer na 30 minuten is de condens en waterdamp afgevloeid en kunt u de vaat uitruimen. Na het uitruimen de vaatwasser volledig sluiten. Bij onjuist gebruik kan er schade ontstaan aan het werkblad en naastliggende fronten welke niet worden vergoed door de leverancier. Apparaten welke automatisch na gebruik openspringen dienen her geprogrammeerd te worden. Raadpleeg uw monteur en handleiding.

ONDERHOUD

Volg altijd de instructies van de fabrikant.

 

 

NOG VRAGEN?

→ Boek nu alvast uw showroom bezoek !

Z

60-JARIG Zelfstandig Familie BEDRIJF MET DE GROOTSTE SHOWROOMS VAN NEDERLAND

Z

ONTZORGDE JUBILEUM KEUKENDEALS, EN ALLES helder IN DE SHOWROOM GEPRIJSD!

Z

1000 KEUKENS DIRECT UIT VOORRAAD B2C en B2B .......VANDAAG BESTELD MORGEN IN HUIS

WELKOM BIJ DE KEUKENWARENHUIS.NL FAMILIE, VEILIG EN VERTROUWD SHOPPEN!

 • 60-JARIG VOLLEDIG ZELFSTANDIG FAMILIEBEDRIJF

 • BETAALBARE LUXE MET ONTZORGDE KEUKENDEALS

 • APPARATUUR TEGEN ONZE INTERNETPRIJZEN

 • 1000 KEUKENS BINNEN 7 DAGEN LEVERBAAR

 • 12 MAANDEN VOORUIT RESERVEREN MOGELIJK

 • 150 OUTLETKEUKENS UIT VOORRAAD

 • VRIJBLIJVEND ORIËNTEREN EN INSPIREREN

 • ALLES MET FIXED PRIJZEN IN DE SHOWROOM

 • ECHTE BETAALBARE LUXE ZONDER POESPAS

 • KIEZEN EN KOPEN IN 2 STAPPEN

 • LEVERINGEN EN MONTAGE IN HEEL NEDERLAND

 • ADVIES DOOR ERVAREN KEUKENEXPERTS 

GRATIS KEUKEN MAGAZINE

Vraag hier uw gratis keuken magazine aan.
Met de keuze van Irene Schouten!

- Stoere editie met Irene Schouten.
- Per PostNL bij u thuisbezorgd.
- Over de kracht van ons familiebedrijf.
- Lezers aanbiedingen: 27 KeukenDeals

En nog veel meer...

Keukenwarenhuis magazine