'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

KEUKEN VERVEN

UW BESTAANDE KEUKEN WEER ALS NIEUW

Wilt u uw keuken verven? Met deze handige tips en compleet stappenplan gaat u optimaal te werk bij het schilderen van uw keuken, zodat u zeker het beoogde resultaat krijgt.

WAAROM UW KEUKEN SCHILDEREN?

Heeft u laatst in uw keuken gestaan en gedacht: ‘Dit kan wel een opfrisbeurt gebruiken?’ Beginnen de fronten te verkleuren? Of heeft u nieuwe deurtjes laten plaatsen en moeten de keukenkasten nog mee qua kleur? Wat de reden ook is, uw keuken schilderen is een voordelige en snelle manier om uw keuken een metamorfose te geven. Want zeg nou zelf, iets dat verder prima werkt weggooien, dat is toch zonde?

KAN IK ZELF MIJN KEUKEN VERVEN?

Jazeker. Met ons advies, een goede portie geduld en een klein beetje van het eigen klustalent kan iedereen zelf een keuken verven. Een groot voordeel is dat kleine foutjes makkelijk weg te werken zijn en dat u vrij makkelijk een tweede verflaag kunt aanbrengen.

STAPPENPLAN: KEUKEN EN KEUKENKASTJES VERVEN

Met dit keuken verven stappenplan volgt u de beste methode voor een mooi eindresultaat.

Stap 1: Maak de keuken, keukenkasten en keukendeurtjes schoon.
Benodigdheden: een emmer water, een doek, plantenspuit, en verfreiniger (bijvoorbeeld Alabastine).
Om verf goed te laten pakken is het belangrijk dat het oppervlakte dat geverfd dient te worden eerst goed gereinigd wordt. Dit betekent stof- en vetvrij. Zo kan de verf zich optimaal hechten. Doet u dit niet, dan riskeert u dat de verf na een korte tijd weer gaat afbladeren, of dat u tijdens het schilderen een rimpelig en onregelmatige verflaag krijgt.

Keuken verven

Stap 1: Maak de keuken, keukenkasten en keukendeurtjes schoon.
Benodigdheden: een emmer water, een doek, plantenspuit, en verfreiniger (bijvoorbeeld Alabastine).
Om verf goed te laten pakken is het belangrijk dat het oppervlakte dat geverfd dient te worden eerst goed gereinigd wordt. Dit betekent stof- en vetvrij. Zo kan de verf zich optimaal hechten. Doet u dit niet, dan riskeert u dat de verf na een korte tijd weer gaat afbladeren, of dat u tijdens het schilderen een rimpelig en onregelmatige verflaag krijgt.

Stap 2: Schuur de fronten lichtjes.
Benodigdheden: fijn schuurpapier.
Om de keuken optimaal voor te bereiden op een verfbeurt is het belangrijk om het oppervlak met een fijn schuurpapier te schuren en egaal te maken. Let hierbij wel goed op, te ver schuren kan het front onherstelbaar beschadigen. Ook zijn niet alle fronten hiervoor geschikt.

Heeft u houten keukendeurtjes of een echt houten aanrechtblad? Dan kunnen kleine beschadigingen of krasjes eerst worden weggeschuurd.

Meng ongeveer 100 ml verfreiniger met ongeveer 5 liter water (check voor de zekerheid de gebruiksaanwijzing), breng het mengsel met de plantenspuit aan op de keuken en neem vervolgens af met een vochtige schone doek. Is het oppervlakte erg vervuild? Laat het mengsel dan een paar minuten inwerken voor je deze afneemt met de vochtige doek.

Stap 3: Plak de randen af.
Benodigdheden: schilderstape.
Precisie is alles en voorzichtigheid is geboden bij het verven van uw keuken. Indien u lukraak te werk gaat is het risico op foutjes groot. U wilt bijvoorbeeld niet dat de verf zich op uw muur hecht in plaats van op de keuken.

Het is daarom aan te randen om het oppervlak wat u wilt verven goed af te kaderen met schilderstape of afplaktape. Dit heeft 2 voordelen: u gaat secuur te werk, voorkomen is beter dan genezen! Daarnaast worden de randen van uw verfwerk zo strak en recht.

Stap 4: Breng de grondlak aan (indien nodig)
Benodigdheden: grondlak, een kwast en een roller voor de gladde onderdelen.
Na het reinigen en het afplakken is het tijd voor de grondlak. De grondlak zorgt ervoor dat de verf optimaal aan het oppervlakte hecht en dat de verf goed dekt. Vooral bij onbewerkte oppervlakten (zoals onbehandeld hout) is het nodig om zo’n primer aan te brengen.

Wacht vervolgens tot de grondlak volledig is opgedroogd – dit kan enig geduld verven! Beter te lang wachten dan te snel weer aan de slag, want dan kan de grondlak zich gaan mengen met de verf of gaan uitlopen.

Stap 4.5 (optioneel): Weer de fronten opschuren.
Benodigdheden: fijn schuurpapier, schilderstape, en de reinigingsmiddelen van de eerste stap.
Is de grondlak onregelmatig opgedroogd of heeft u bij het aanbrengen nog wat onregelmatigheden gevonden? Verwijder de schilderstape, schuur de oneffenheden weg (zonder de primer helemaal weg te schuren), reinig de oppervlakte weer zodat deze vet- en stofvrij is, en breng de schilderstape weer aan.

Stap 5: De keuken verven.
Benodigdheden: verf, een kwast en een roller voor de gladde onderdelen.
Nu kunt u de keuken gaan schilderen. Ga secuur te werk en probeer constant in dezelfde richting te verven – zo krijgt u sneller een egaal resultaat. Herhaal zo vaak als nodig is.

Tip: verwijder de tape wanneer de verf nog nat is. Zo weet u zeker dat u een strakke lijn maakt en geen droge stukken verf meeneemt.

KEUKEN VERVEN OF KEUKEN RENOVEREN?

Verven is geschikt voor lichte beschadigingen of het veranderen van een kleurtje. Hebben uw keukendeurtjes meer dan alleen wat oppervlakkige schade? Dan is keukenrenovatie een mooi alternatief. U kunt dan bijvoorbeeld de deurtjes laten vervangen maar de rest van de keuken laten staan.

<<< Lees meer op onze keukenrenovatie pagina! >>>

Keukendeurtjes

Keukenkasten

Keukenrenovatie

voorraadkeukens

→ Boek nu alvast uw showroom bezoek !

Z

60-JARIG Zelfstandig Familie BEDRIJF MET DE GROOTSTE SHOWROOMS VAN NEDERLAND

Z

ONTZORGDE JUBILEUM KEUKENDEALS, EN ALLES helder IN DE SHOWROOM GEPRIJSD!

Z

1000 KEUKENS DIRECT UIT VOORRAAD B2C en B2B .......VANDAAG BESTELD MORGEN IN HUIS

WELKOM BIJ DE KEUKENWARENHUIS.NL FAMILIE, VEILIG EN VERTROUWD SHOPPEN!

 • 60-JARIG VOLLEDIG ZELFSTANDIG FAMILIEBEDRIJF

 • BETAALBARE LUXE MET ONTZORGDE KEUKENDEALS

 • APPARATUUR TEGEN ONZE INTERNETPRIJZEN

 • 1000 KEUKENS BINNEN 7 DAGEN LEVERBAAR

 • 12 MAANDEN VOORUIT RESERVEREN MOGELIJK

 • 150 OUTLETKEUKENS UIT VOORRAAD

 • VRIJBLIJVEND ORIËNTEREN EN INSPIREREN

 • ALLES MET FIXED PRIJZEN IN DE SHOWROOM

 • ECHTE BETAALBARE LUXE ZONDER POESPAS

 • KIEZEN EN KOPEN IN 2 STAPPEN

 • LEVERINGEN EN MONTAGE IN HEEL NEDERLAND

 • ADVIES DOOR ERVAREN KEUKENEXPERTS 

GRATIS KEUKEN MAGAZINE

Vraag hier uw gratis keuken magazine aan.
Met de keuze van Irene Schouten!

- Stoere editie met Irene Schouten.
- Per PostNL bij u thuisbezorgd.
- Over de kracht van ons familiebedrijf.
- Lezers aanbiedingen: 27 KeukenDeals

En nog veel meer...

Keukenwarenhuis magazine